Zimski vrtovi

Zimski vrtovi

Idealno mjesto opuštanja


Zimski vrtovi stvaraju dodatni prostor i puštaju obilje svjetla u Vaš dom. Zimski vrt jedinstven je objekt koji se idealno uklapa u već postojeći, on je ukras Vaše kuće koji povećava životni prostor, a vrijednost i ljepota Vašeg interijera i eksterijera dolaze do izražaja. Kvalitetno izrađen i pravilno smješten udoban je za stanovanje tokom cijele godine.
Kombinacijom sistema otvaranja i zatvaranja, ljeti ga možete korisiti kao oazu mira za sinergiju sa prirodom, a zimi za uživanje u prekrasnom pogledu na okoliš koji vas okružuje u sigurnosti i toplini vlastitog doma.

FEAL zimski vrtovi

Aluminijski profili s prekinutim toplotnim mostom u kombinaciji sa Izo staklima omogućavaju ugodan boravak tokom cijele godine. Puno svjetla koje omogućavaju velike staklene plohe dovode u unutarnji prostor posebnu sunčevu energiju, a istovremeno iz unutarnjeg prostora van osiguravaju veličanstvene poglede.
Moguće varijante izvedbe zimskih vrtova u obliku nadogradnji ili samostojećih konstrukcija
Danas je moguće izvesti zimske vrtove u svim mogućim oblicima, od okruglih, višekutnih do onih koji imaju stožaste krovove. No, potrebno je uzeti u obzir da nelogična oblikovanja poskupljuju gradnju i obično nisu usklađena s fasadom kuće. Najbolje je da je zimski vrt izveden cijelom širinom fasade, bez odmaka i prekida.