Roletne

Roletne

Roletne su jedna od najboljih zaštita unutrašnjosti vaše kuće od sunca kao i neželjenih pogleda.

Dok se roletne smatraju elementom stambene arhitekture, žaluzine se češće postavljaju u poslovnim prostorima, iako u praksi nema pravila. Roletne svojom postavom sa spoljašnje strane prozora obezbjeđuju vazdušni sloj i cirkulaciju vazduha sa spoljašnje strane, što znači da će biti ostvaren maksimalan efekat u smislu toplinske zaštite, pa će i unutrašnji prostor biti puno ugodniji za boravak.Osim toga, roletne obezbjeđuju i zvučnu izolaciju prostora u određenoj količini. Prednost roletni je i u mogućnosti električnog daljinskog upravljanja, što značajno podiže standard, te mogućnost potpunog zamračenja prostora. Oblik kutija za roletne je različit, a prema vrsti ugradnje mogu biti unutrašnje, spoljašnje i podžbukne. Danas se sve češće koriste podžbukne, jer nemaju veliki uticaj na izgled fasade, te izgledaju jednostavnije i modernije. Roletne se najčešće izrađuju od PVC-a ili aluminijuma, a u obje verzije su praktične za održavanje.
Roletne su, po mišljenju mnogih, najbolja zaštita unutrašnjosti Vašeg doma od sunca i neželjenih pogleda. Vodite računa da će svjetlosni otvor koji vidite prilikom gradnje biti umanjen i za širinu okvira i krila.

U mogućnosti smo ponuditi Vam lamele od PVC-a ili aluminija u različitim bojama. Isto tako možemo Vam ponuditi podizanje roleta pomoću rolet-automata, kurble ili elektromotora.
Svakako nas kontaktirajte prije gradnje kuće. Rado ćemo Vas savjetovati o najboljim rješenjima.