ALU prozori

ALU prozori

FEAL prozori

Aluminij je izuzetno lagan materijal, male gustoće, stabilan i ne opterećuje konstrukciju. Posjeduje veliku mogućnost oblikovanja. Aluminij je trajan i postojan kao građevinska komponenta bez promjena osobina tijekom vremena. U potpunosti se može reciklirati. Neotrovan je i ne šteti okolini. Nema otrovnih isparavanja i nezapaljiv je. Ima mogućnost varenja, ali pri obradi ne iskri. Dobar je vodič topline i električne energije. Otporan je na koroziju uslijed atmosferskih promjena. Dekorativnog je izgleda i pruža velike mogućnosti kod odabira boja. Jednostavan je za održavanje u interijeru i eksterijeru. ALU prozori su iznimno važan građevinski i izolacijski element. Uz svoju funkcionalnu namjenu prozori moraju zadovoljiti i estetsku i izolacijsku zadaću.


FEAL Termo 85

Serija profila Termo 85 namijenjena je izradi energetski učinkovitih vrata i prozora modernog dizajna i visoke fukcionalnosti. Dubina ugradnje od 85mm (okvir 77mm, krilo 85mm) te moguća debljina ispune do 65mm omogućuju izradu elemenata većih dimenzija, a zahvaljujući termo bloku koeficijent toplinske provodljivosti iznosi u kombinaciji s trostrukim ostakljenjem (Uw) = 1,0 W/m2K.
Karakteristike sistema: 
Moguće tiplogije: jednokrilni, dvokrilni ili višekrilni prozori, otklopno-zaokretni prozori,balkonski prozori, vrata, otklopni prozori, otklopno-klizne stijene

Dubina okvira: 77 mm
Dubina krila: 85 mm
Mjera preklopa: 8 mm
Dubina ispune: 30-64 mm
Poliamidne trake: 34 mm
Euro žlijeb


FEAL Termo 65

Prozorski sistem sa prekinutim termičkim mostom, ugradbene dubine 65 mm i dvije brtve predstavlja standardni dio ponude proizvođača profila FEAL i najčešće je korišteni profil u proizvodnji aluminijskih prozora i vrata.
Ekonomičan profil, jednostavnog rukovanja i održavanja svoju primjenu pronalazi kod gradnje poslovnih i javnih objekata, a ugradnjom odgovarajućeg stakla i ispune od termoizolacijske pjene vrlo dobar izbor je i u novogradnji stambenih objekata.
Karakteristike sistema: 
Dubina okvira 65 mm
Dubina krila 73 mm
Mjera preklopa 8mm
Dubina ispune 21-50 mm
Poliamidne trake 22 mm
Euro žlijeb




FEAL Termo 50

Profili termo 50 se razlikuju od ostalih što imaju svojstvo toplinske izolacije. ​Profil se sastoji iz dva dijela spojen izolacijskim materijalom (poliamidom). Polamid sprječava prolaz topline iz vanjskog na unutarnji dio profila i obrnuto.
Tehničke karakteristike
Dubina okvira 50 mm
Dubina krila 58 mm
Mjera preklopa 8mm
Dubina ispune 6 - 36 mm
Poliamidne trake 14,8mm
Euro žlijeb

Izračun koeficijenta prolaza topline Uw - termo 50
Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230x1480 mm
(Ug = 0.6 W/m²K)
Uw = 1.6 [W/m²K]